Bacter 2.0- pożyteczne bakterie o działaniu probiotycznym
Kluczowe cechy Bacter 2.0:
Produkt zawiera liofilizowane bakterie, pożywkę zapewniającą ich rozwój i aktywność metaboliczną.
Produkt jest bezpieczny dla środowiska i organizmów pożytecznych. Mikroorganizmy z preparatu nie zaburzają naturalnej mikroflory glebowej oraz sprzyjają zwiększeniu aktywności biologicznej gleby.
Bacter 2.0 został zaprojektowany z myślą o roślinach uprawianych w glebie oraz na innych podłożach organicznych. Wyselekcjonowane szczepy bakterii stymulują procesy odżywiania roślin, poprawiając wykorzystanie składników pokarmowych i przyczyniając się do zwiększenia wydajności wzrostu roślin. Efektem tego jest także poprawa cech jakościowych upraw.
Jednym z kluczowych zalet Bacter 2.0 jest jego zdolność do poprawy odporności roślin na stres abiotyczny, a to za sprawą właściwości bakterii Bacillus. Dodatkowo, produkt ma działanie probiotyczne, tworzy naturalną barierę zwiększającą zdrowotność roślin.
Bacter 2.0 także ułatwia roślinom wykorzystanie składników pokarmowych, które zwykle są trudne do przyswojenia z naturalnego środowiska gleby.
Skład preparatu:
Bakterie Bacillus Subtillis
Bakterie Bacillus Megaterium
Łącznie: o ogólnej koncentracji nie mniejszej niż 109/jtk kompozytu bakteryjnego
Bacter2.0 jest wszechstronny i uniwersalny - sprawdzi się w rolnictwie polowym, leśnym, owocowym oraz w specjalistycznych uprawach roślinnych.
Stosowanie:
Odmierz potrzebną ilość preparatu, rozpuść w małej ilości wody, a następnie dodaj do opryskiwacza. Wykonaj oprysk drobnokroplisty, aby zapewnić optymalne wykorzystanie składników.
Stosować nie częściej niż co 7dni. Można łączyć z nawozami, RSM, stymulatorami wzrostu lub z pestycydami/fungicydami po uprzednim rozcieńczeniu z wodą.
Dawkowanie:
Rolnictwo profesjonalne: 500g Bacter 2.0 rozpuścić w 200-400l wody i opryskać lub podlać rośliny.
Uprawa przydomowa: 5g Bacter 2.0 rozpuścić w 10l wody i opryskać lub podlać rośliny.
Okres ważności: 3 lata od daty produkcji z zastrzeżeniem warunków przechowywania.