NASIONA NA KIEŁKI MIESZANKA REGENERUJĄCA 20g

    NASIONA NA KIEŁKI MIESZANKA REGENERUJĄCA 20g

    3,00 zł
    Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
    • Mieszanka regenerująca, która zawiera nasiona: gorczycy, koniczyny, rzeżuchy, rzodkiewki i pora, których kiełki odznaczają się wybitnymi właściwościami wzmacniającymi i regulujących prace organizmu.
    • Jest bogatym źródłem witaminy C oraz łatwo przyswajalnego magnezu i potasu.
    Ilość
      Ostatnie sztuki w magazynie

    Kiełki zawierają wszelkiego rodzaju witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe, makro- i mikroelementy, enzymy, białka oraz łatwo przyswajalne węglowodany. Osoby, które jedzą kiełki, mają zdrowsze serce, skórę, nerwy i mózg, obniża się im również poziom cholesterolu we krwi. Opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków używamy letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), większych – dłuższy (10-12 godzin). Następnie nasiona dokładnie płuczemy i odstawiamy na 4-6 dni w temperaturze pokojowej. Przez ten czas powinno się je przepłukiwać dwa do czterech razy dziennie. Po każdym płukaniu należy dokładnie odsączyć nadmiar wody. Kiełki powinny rosnąć w półcieniu, nie należy zostawiać ich na pełnym słońcu, ze względu na zbyt dużą ilość ciepła wytwarzaną przez kiełkujące nasiona i możliwość powstania pleśni. Kiełki najlepiej jest jeść od razu, pozostałe możemy przechowywać w lodówce do ok. 7 dni. Przed umieszczeniem w lodówce kiełki dokładnie osuszamy. Niezbędne składniki dla Twojego organizmu!

    Szczegóły produktu

    3 Przedmioty

    Szybkie porównanie

    Produkt
    Nasiona na kiełki, miesz. regenerująca 20g NASIONA NA KIEŁKI MIESZANKA REGENERUJĄCA 20g NASIONA NA KIEŁKI RUKOLA 10g NASIONA NA KIEŁKI RUKOLA 10g NASIONA NA KIEŁKI SZCZYPIOREK CZOSNKOWY 5g NASIONA NA KIEŁKI SZCZYPIOREK CZOSNKOWY 5g RUKOLA NA KIEŁKI 10G RUKOLA NA KIEŁKI 10G
    Dostępność
    Cena
    3,00 zł
    3,10 zł
    4,40 zł
    1,52 zł
    Opis
    • Mieszanka regenerująca, która zawiera nasiona: gorczycy, koniczyny, rzeżuchy, rzodkiewki i pora, których kiełki odznaczają się wybitnymi właściwościami wzmacniającymi i regulujących prace organizmu.
    • Jest bogatym źródłem witaminy C oraz łatwo przyswajalnego magnezu i potasu.
    • Dzięki olejkom eterycznym stymulują apetyt i trawienie, oczyszczają organizm i poprawiają krążenie.
    • Są niezwykle bogate w potas, wapń, magnez, fosfor i siarkę.
    • Zawierają spore ilości witaminy C a także: A, B1, B2 i B3. Przeznaczenie: Jako dodatek do kanapek, sałatek i surówek
    Brak cech do porównania

    Przeglądane produkty

    Brak produktów