• Obecnie brak na stanie
Mieszanka Azjatycka  30g ROL
Roltico

Mieszanka Azjatycka 30g ROL

Indeks: 2535
2,80 zł

(0,08 zł za 1 g)

Brutto
  • Mieszanka azjatycka nadaje się do spożycia zarówno w postaci surowej, jak i po obróbce termicznej.
  • Doskonale sprawdza się w potrawach kuchni azjatyckiej, ale można je także dodawać do kanapek, sałatek i surówek, aby nadać im orientalny smak.
Ilość
  Obecnie brak na stanie

 

Płatność i dostawa

 

Bezpieczne płatności z paynow

 

Odbiór osobisty w Słupsku

Kiełki zawierają wszelkiego rodzaju witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe, makro- i mikroelementy, enzymy, białka oraz łatwo przyswajalne węglowodany. Osoby, które jedzą kiełki, mają zdrowsze serce, skórę, nerwy i mózg, obniża się im również poziom cholesterolu we krwi. Opłukane nasiona namaczamy w letniej, przegotowanej wodzie. Do płukania kiełków używamy letniej, przegotowanej wody. Czas namaczania mniejszych nasion powinien być krótszy (4-6 godzin), większych – dłuższy (10-12 godzin). Następnie nasiona dokładnie płuczemy i odstawiamy na 4-6 dni w temperaturze pokojowej. Przez ten czas powinno się je przepłukiwać dwa do czterech razy dziennie. Po każdym płukaniu należy dokładnie odsączyć nadmiar wody. Kiełki powinny rosnąć w półcieniu, nie należy zostawiać ich na pełnym słońcu, ze względu na zbyt dużą ilość ciepła wytwarzaną przez kiełkujące nasiona i możliwość powstania pleśni. Kiełki najlepiej jest jeść od razu, pozostałe możemy przechowywać w lodówce do ok. 7 dni. Przed umieszczeniem w lodówce kiełki dokładnie osuszamy. Niezbędne składniki dla Twojego organizmu!

Szczegóły produktu

Specyficzne kody

EAN13
5906493009597

Szybkie porównanie

Produkt
Mieszanka Azjatycka  30g ROL Mieszanka Azjatycka 30g ROL NASIONA NA KIEŁKI RUKOLA 10g NASIONA NA KIEŁKI RUKOLA 10g NASIONA NA KIEŁKI SZCZYPIOREK CZOSNKOWY 5g NASIONA NA KIEŁKI SZCZYPIOREK CZOSNKOWY 5g Nasiona na kiełki, miesz. regenerująca 20g Nasiona na kiełki, miesz. regenerująca 20g
Dostępność
Cena
2,80 zł
3,00 zł
4,50 zł
3,00 zł
Opis
  • Mieszanka azjatycka nadaje się do spożycia zarówno w postaci surowej, jak i po obróbce termicznej.
  • Doskonale sprawdza się w potrawach kuchni azjatyckiej, ale można je także dodawać do kanapek, sałatek i surówek, aby nadać im orientalny smak.
  • Mieszanka regenerująca, która zawiera nasiona: gorczycy, koniczyny, rzeżuchy, rzodkiewki i pora, których kiełki odznaczają się wybitnymi właściwościami wzmacniającymi i regulujących prace organizmu.
  • Jest bogatym źródłem witaminy C oraz łatwo przyswajalnego magnezu i potasu.
Brak cech do porównania