Szlachetne drożdże Burgund
    BROWIN

    Szlachetne drożdże Burgund

    Indeks: 1095
    4,60 zł

    (0,23 zł za 1ml)

    Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
    • drożdże w płynie
    • opakowanie 20 ml na 5-25 L
    • temperatura fermentacji: 20-30°C
    • alkohol: do 14%
    • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita
    Ilość
      Ostatnie sztuki w magazynie

     

    Płatność i dostawa

     

    Bezpieczne płatności z paynow

     

    Odbiór osobisty w Słupsku

    Szlachetne drożdże winiarskie w płynie - do win czerwonych - do 14% alk., 20 ml.

    • ​Domowe wina do 14% - drożdże zapewniają dobre odfermentowanie, trwałą barwę i atrakcyjny bukiet.
    • Idealne do win czerwonych - z ciemnych winogron, aronii, jeżyn, porzeczek, czarnego bzu itp.
    • Szybka i stabilna fermentacja - w szerokim zakresie temperatur 20-30°C.
    • Wydajne - 20 ml płynnych drożdży pozwala na przygotowanie od 5 do 25 L nastawu.
    • Pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek dostępnych w naszej ofercie.

    Zaczynasz przygodę z domowym winiarstwem? Chcesz cieszyć się aromatycznym i pełnym w smaku czerwonym winem o pięknej barwie? Lubisz wybierać wysokiej jakości produkty? Poznaj nasze drożdże winiarskie Burgund - specjalnie wyselekcjonowany szczep szlachetnych drożdży winiarskich Saccharomyces cerevisiae, zawieszonych w płynie ochronnym. Polecane do win czerwonych - zwłaszcza z czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych i czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, tarniny, czarnego bzu. Drożdże te zapewniają szybką i stabilną fermentację w szerokim zakresie temperatur (20-30°C), dobre odfermentowanie cukrów, trwałą barwę wina i atrakcyjny bukiet. Wykorzystując podczas produkcji domowego wina pożywki dostępne w naszej ofercie zapewnisz drożdżom pełnię możliwości, dzięki której Twoje domowe wina będą zachwycać wszystkich Twoich bliskich pełnią smaku, aromatu i barwy!

    Istotne cechy:

    • drożdże w płynie
    • opakowanie 20 ml na 5-25 L
    • temperatura fermentacji: 20-30°C
    • alkohol: do 14%
    • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita

    Sposób użycia:

    Drożdże w płynie należy wstępnie namnożyć, czyli przygotować szczepionkę drożdży - tak zwaną matkę drożdżową. Do butelki o pojemności 1 L wlej 150 ml soku lub włóż 200 g rozdrobnionych owoców, 300 ml wody i dodaj 2 łyżeczki cukru. Butelkę zakryj czopem z waty i pasteryzuj przez 30 min. Po wystudzeniu do butelki wlej zawartość wstrząśniętej uprzednio torebeczki drożdży. Całość pozostaw na 1-2 doby w temp. 22-26°C, po czym wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina (5-25 L).

    Uwaga!

    We wszystkich etapach przygotowania szczepionki drożdży zachowaj sterylne warunki - szczególną uwagę zwróć na czystość naczynia, w którym będziesz namnażać drożdże.

    Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki: Kombi  lub Kombi Vita 

    Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

    Składniki:

    brzeczka słodowa, woda, kwas cytrynowy, drożdże Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) amonu.

    Szczegóły produktu

    6 Przedmioty

    Specyficzne kody

    EAN13
    5904816918571

    Szybkie porównanie

    Produkt
    Szlachetne drożdże Burgund Szlachetne drożdże Burgund DROŻDŻE SUSZONE WINIARSKIE FERMIVIN LS2 7G DROŻDŻE SUSZONE WINIARSKIE FERMIVIN LS2 7G Drożdże Turbo Fruit Drożdże Turbo Fruit Szlachetne drożdże Sherry Szlachetne drożdże Sherry
    Dostępność
    Cena
    4,60 zł
    7,50 zł
    11,30 zł
    4,60 zł
    Opis
    • drożdże w płynie
    • opakowanie 20 ml na 5-25 L
    • temperatura fermentacji: 20-30°C
    • alkohol: do 14%
    • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1 i Kombi Vita
    • ​Niezastąpione w winiarstwie
    • Szybka i stabilna fermentacja
    • Na 10-35 L
    • Uwydatniony aromat owocowy
    • Szybka fermentacja
    • Na 25 L nastawu 
    • drożdże w płynie
    • opakowanie 20 ml na 5-25 L
    • temperatura fermentacji: 20-27°C
    • alkohol: do 14%
    • pełnia możliwości - przy zastosowaniu pożywek: Kombi i Kombi Vita
    Brak cech do porównania